Algemeen
Gastouderbureau Bontekoe staat voor: buitenspelen,  samen aan tafel eten, lekker een keer vies worden, leren op je beurt te wachten, werken aan je ontwikkeling, thema avonden voor de gastouders, elke situatie apart bekijken, je best doen voor de vraagouders en gastouders op alle gebieden, de bureaukosten betaalbaar houden, en vooral doen waar je goed in bent!

Welzijn van het kind
Eigenlijk draait het bij Bontekoe maar om één ding: ervoor zorgen dat kinderen in goede handen zijn in de tijd dat hun ouders werken. Het welzijn van de kinderen staat dus op de eerste plaats.
Onze bemiddeling is geslaagd als de ouders een goede gastouder voor hun kind(eren) hebben gevonden.

Begeleiding van onze gastouders
Bontekoe beschikt over een vaste kern van zeer geschikte en professionele gastouders. Ouders kunnen echter ook hun eigen gastouder voordragen. Bontekoe steekt veel energie in het contact met alle gastouders en begeleidt hen intensief in het vervullen van hun gastouderrol. De gastouders worden tijdens hun werkzaamheden begeleid door een gediplomeerde bemiddelingsmedewerkster/pedagogisch coach. Op deze wijze is de begeleiding optimaal.

Binnen de kaders van de wet
Bontekoe handelt binnen de kaders van de wet. De belangrijkste wet waar wij mee te maken hebben is de Wet kinderopvang. Deze wet stelt eisen aan de gastouders, en ook aan het gastouderbureau zelf.

Jessica Vis-SchellevisBeleid