GGD inspectie, een last of lust…..

Gisteren hadden wij onze jaarlijkse GGD inspectie. Deze hadden wij in overleg met onze inspecteur al vroeg dit jaar gepland, mijn collega waarmee ik samen mijn bureau run, is zwanger en zal in juli met verlof gaan. Uiteraard was dit voor onze inspecteur geen probleem. En zo kwam het dat zij gister iets te vroeg ons kantoor binnen stapte.

Eerst is het even bijpraten, over de zwangerschap, de prive beslommeringen waar ze van weet en dan begint ze het onderzoek. We lopen eerst de vragenlijst door en gelijk komen we op allerlei praktijkverhalen die ze aanhoort en waar nodig haar advies en/of mening geeft. Dat zijn waardevolle momenten voor ons, in een situatie waarbij je Veilig Thuis inschakelt of een overwerkte moeder naar het maatschappelijk werk begeleidt is het fijn als je met een professional dit nog eens kan doorlopen. Hoe pakte ik dit aan en waar kon dit anders en ook belangrijk wat doe ik volgende keer.

Ook heeft ze ontdekt dat een linkje op onze website niet werkt en na een appje naar onze systeembeheerder is dat gelijk aangepast.

Na de vragenlijst en onze verhalen gaan we naar de dossiers. Hier komt ons teamwork naar voren. Terwijl de inspecteur en ik de dossiers nalopen, zoekt mijn collega al het betalingsverkeer op en daarna loop ik met haar de jaaropgaven door. De inspecteur schiet in de lach als ze heen en weer blijft rollen tussen onze bureaus met haar bureaustoel “ lekker efficiënt dames, daar hou ik zo van!” zegt ze.

Alle dossiers zijn compleet en het betalingsverkeer loopt ook goed, de inspecteur is tevreden. Leuk om te horen dat ze onze vragen op de valuaties leuk en origineel vindt, voor ons een compliment en een reden om elk jaar weer kritisch naar deze vragen en de gegeven antwoorden te kijken.

Zoals je kunt lezen is onze jaarlijkse inspectie een lust voor ons, met een professional afstemmen hoe je zaken aanpakt en hoe je dit kunt verbeteren is voor ons erg prettig. Tijdens bijeenkomsten horen we regelmatig drama verhalen, inspecteurs die lastig zijn, die teveel willen inzien, die onredelijk zijn. Inspecties die echt een last zijn, jammer want van een GGD inspecteur valt een hoop te leren.

Jessica Vis-SchellevisGGD inspectie, een last of lust…..

Geef een antwoord