Ik druk alleen op de knop van de facturatie…

Het werk op een gastouderbureau is soms voor ouders een groot vraagteken, hierbij een beschrijving van een ochtend op kantoor.

Vanmorgen ben ik begonnen met wat mails te beantwoorden, vervanging regelen voor een kindje, een vraag van een gastouder over ons facturatieprogramma, een vraag over een contract dat stop gezet wordt. Ik schrijf een afspraak in mijn agenda die via de mail binnenkomt, iemand die graag gastouder wil worden. Altijd leuk!

Daarna heb ik een offerte gemaakt voor nieuwe vraagouders, ook heb ik geïnformeerd of de twee gastouders waarvan ik denk dat ze een hele goede optie voor hen zijn plaats en interesse hebben. Nadat zij aangegeven hebben dat dat zo is, bel ik blij de vraagouder op. Ik zet de gegevens op de mail en meld telefonisch dat ze een lastige keus te wachten staat ;-).

Daarna maak ik voor een andere vraagouder een bemiddelingsovereenkomst, machtiging en brief erbij en in het postvakje. Ondertussen bekijk ik met Priscilla een leuke aanbieding voor heen en weer schriftjes en we bespreken dat dit misschien ook een leuk kraamcadeautje kan zijn, ik vraag een proefexemplaar op. Daarna loop ik de tekst door die ik geschreven naar aanleiding van ons tevredenheidsonderzoek en de opmerkingen die Priscilla had, verwerk ik daarbij. Ik mail het terug naar haar, zij zal de opmaak verzorgen en wat grafiekjes en tabelletjes toevoegen.

Daarna pak ik de planning erbij voor de voortgangsgesprekken en ga ik mijn deel voor juni inplannen, wij zorgen dat we om het jaar bij de gastouders komen, zo zien ze Priscilla en mij om de beurt en dat werkt erg prettig.

Daarna loop ik de lijst met risico inventarisaties door en plan ik er ook nog een paar in, juni is al snel en mijn agenda zit zo vol. Ik noteer in mijn agenda de data van twee stoppende gastouders, zo kan ik op het juiste moment een bedankje naar ze sturen. Ook app ik een zieke gastouder om te vragen hoe het met haar gaat. Ik vraag een andere gastouder of zij evt. kan vervangen voor een gastouder die naar een uitvaart gaat in de komende dagen, dat is altijd fijn om dat op voorhand al rond te hebben. Dat appen is echt heel erg handig en eigenlijk alle gastouders reageren snel, gelukkig maar, dat scheelt veel tijd.

Ondertussen is het 11:30. Ik krijg een mail van het Platform gastouderopvang, zij zoeken gastouders die mee willen werken aan steekproeven om zo de kwaliteit van de gastouderopvang te onderzoeken, dat is interessant. Ik kan een aantal gastouders opgeven die daaraan mee willen werken, eens kijken wie dat leuk vindt. Ik mail een aantal gastouders met de vraag of zij interesse hebben. Ik plaats een oproepje op facebook, een gastouder komt terug van zwangerschapsverlof en zij heeft nog 2 kindjes over en wil er graag wat kindjes bij.

En dan valt mij op dat buiten de zon wel erg lekker schijnt, de vogeltjes fluiten, mensen fietsen en lopen in korte broek langs. En ik vraag me af wat ik nu aan het doen zou zijn als ik alleen maar aan het eind van de maand op de knop van de facturatie zou drukken….

Jessica Vis-SchellevisIk druk alleen op de knop van de facturatie…

Geef een antwoord