Kosten 2016
De kosten voor 2016 bedragen € 6,89 per uur. Eten, drinken en luiers zijn inbegrepen. Gedurende de schoolvakanties worden geen kosten in rekening gebracht. De opvang is dan immers gesloten.

Kinderopvangtoeslag
Ouders die werken of een goedgekeurde opleiding volgen, hebben recht op kinderopvangtoeslag. Deze toeslag is inkomensafhankelijk en bedraagt maximaal € 6,89 per uur. Op de website www.kostenkinderopvang.nl kun je eenvoudig berekenen wat de netto kosten zijn voor deze opvang. Combineer je de peuteropvang met andere vormen van opvang? Houd dan wel rekening met het maximale aantal uren waarop je recht hebt op toeslag. Dat maximum is gesteld op 140% van de contracturen van de minstwerkende ouder per maand.

Gemeentelijke subsidie
Ouders die geen recht hebben kinderopvangtoeslag, komen in aanmerking voor een gesubsidieerde plaats van de gemeente. Dat geldt alleen voor de reguliere opvang, dus de opvang van 8.30 tot 11.30 uur. Voor één ochtend in de week betaal je dan een maandelijkse eigen bijdrage van € 31,00. Dat is ongeacht het inkomen. De eigen bijdrage betaal je 11 maanden per jaar.

Vragen hierover? Neem contact met ons op.

Jessica Vis-SchellevisKosten 2014/2015