Lezing voor ouders en leerkrachten door Nathalie van Thiel

Op maandag 18 januari wordt er bij peuterschool en BSO Bontekoe een lezing gegeven door Nathalie van Thiel. Deze avond is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden, ouders met kinderen die (bijna) naar de basisschool gaan en voor leerkrachten. Deur open 19:30, aanvang 20:00.

Lezing voor ouders en leerkrachten:

Communicatie

Wanneer je kind voor het eerst naar de basisschool gaat, gaat er een nieuwe wereld voor hem open. Ook voor de ouders! Je kind gaat leren volgens een plan, je kind wordt geobserveerd en beoordeeld en veel ouders vragen zich af waaraan hun kind allemaal moet voldoen. Je bent gewend om binnen te lopen bij het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal en daar alle informatie te verkrijgen die je nodig hebt. Op de basisschool gaat het ineens heel anders!

Er is een leerkracht met ruim 25 kinderen, die geen tijd heeft voor een dagelijks uitgebreid praatje over jouw kind.

Hoe communiceer je effectief met de leerkracht van je kind?

Tijdens de lezing ‘Communiceren met de leerkracht, communiceren met ouders’ geef ik tips voor goede gesprekken tussen leerkrachten en ouders. Het belang van het kind staat altijd voorop. Aan bod komen:

–           Hoe ziet het basisonderwijs van tegenwoordig eruit en wat wordt er van je kind verwacht?

–           Wanneer en waarvoor kun je aankloppen bij de leerkracht?

–           Hoe voer je een goed 10-minutengesprek?

–           Hoe voer je een goed gesprek bij serieuze zorgen?

–           Hoe houd je tevreden ouders?

–           Wat is de rol van het passend onderwijs?

Het uitgangspunt hierbij is: Het is van het grootste belang dat ouders én leerkrachten kiezen voor samenwerken en niet voor strijd.

Tijdens en na de voordracht is er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen, dat kunnen vragen zijn n.a.v. de voordracht maar ook concrete vragen die ouders hebben over hun kinderen op de basisschool.

Doelgroep: ouders én leerkrachten.

Jessica Vis-SchellevisLezing voor ouders en leerkrachten door Nathalie van Thiel