Modderdag 2015!

Op maandag 29 Juni is het weer zover, de nationale MODDERDAG! Tijdens deze dag word er nationaal met modder gespeeld. Kinderopvang, gastouders, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en scholen doen hier aan mee.

PODIUM33639_web

Modderdag is een initiatief van Veldwerk Nederland en Schuttelaar & Partners en wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Juist in deze tijd van computers en televisie, blijkt veel animo te zijn om de jeugd weer met de natuur in aanraking te laten komen. Wedstrijden wie het verst kan glijden of de hoogste Moddertoren kan maken, heksensoep brouwen, bouwen en graven met kranen of je blote handen, Modderbaden: alles is mogelijk! Tijdens Modderdag ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven.

Eigenlijk is het ontzettend makkelijk om zelf ook een Modderdag te organiseren. Het minste wat je nodig hebt is zand en water. Je kunt het op elk plein, grasveld, in elke zandbak en op iedere natuurspeelplaats organiseren.

Dat buiten spelen en dus ook vies worden een belangrijke schakel is bij het gezond en evenwichtig opgroeien wordt wel eens vergeten. Maar wees eerlijk: wat is er nu niet mooier om van top tot teen vies te mogen worden. Languit in de modder te vallen en met al je zintuigen te mogen voelen, smeren, kneden en ontdekken. Vies worden is belangrijk! Kinderen moeten de mogelijkheden krijgen om volop te onderzoeken en experimenteren, omdat ze daar veel van leren. Daarnaast worden kinderen rustig en ontspannen bij het ervaren van verschillende materialen. Via internet zijn er een aantal bestanden te downloaden voor deze modderdag, zoals een modderdagwijzer, modderdag educatie en een poster om op te hangen. Dit is te downloaden op deze link: http://news.smart.pr/pressdesk/modderdag-2015

Wij wensen iedereen een leuke modderdag toe, en gemaakte foto’s tijdens deze modderdag zijn natuurlijk altijd welkom!

Lees hier de gehele nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF MODDERDAG

 

Jessica Vis-SchellevisModderdag 2015!