Opvoeden lastig? Blijf positief!

Triple P

Triple P Oudercursus
Luistert uw dochter niet? Heeft uw zoon last van driftbuien? Wordt uw kind gepest? Of wil hij juist altijd de baas spelen? Vindt u het moeilijk om consequent te zijn als ouder of vindt u de opvoeding stressvol? Dan is de Triple P oudercursus misschien iets voor u!

Triple P
Triple P staat voor Positief Pedagogisch Programma. Het is een ondersteunings-programma dat opvoeden makkelijker en plezierig wil maken. Een positieve opvoeding helpt kinderen om vaardigheden te ontwikkelen die ze later in hun leven nodig hebben. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Triple P biedt informatie en advies bij veelvoorkomende opvoedingsvragen.

Triple P kan helpen om:

  • De band tussen ouders en kinderen te versterken;
  • Goed gedrag bij kinderen te bevorderen;
  • Kinderen beter te leren luisteren;
  • Duidelijke regels te stellen in de opvoeding;
  • Consequent en doortastend te reageren op ongewenst gedrag;
  • En……meer te genieten van het opvoeden!

Voor wie
De training is bedoeld voor ouders met één of meerdere kinderen (0-10 jaar) die behoefte hebben aan meer begeleiding bij de opvoeding. De groep bestaat uit ongeveer 12 ouders, zowel alleenstaande als ouderparen. De training is gratis en u ontvangt een werkboek en verschillend informatiemateriaal.

Wanneer
De groepsbijeenkomsten zijn op 4 november, 11 november,18 november,25 november, 2 december en 6 januari van 19.30 – 21.30 uur.

In week 50 en 51 oefent u thuis de lesstof. In deze weken wordt u éénmaal per week volgens afspraak gebeld door één van de trainers; er wordt geïnformeerd naar uw leerervaringen en ontvangt u telefonische coaching.

Het is van belang dat u elke bijeenkomst aanwezig bent! U vormt samen met de 2 trainers een vaste besloten groep. Tussen de lessen door gaat u thuis actief aan de slag met wat u geleerd heeft. De training wordt gegeven door Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Indigo Brabant. De trainers zijn gecertificeerde Triple P-trainers.

Waar
Wijkpunt Pannenhoef, Jacob Ruysdaelstraat 14, Kaatsheuvel.

Belangstelling
Voor meer informatie over Triple P kunt u terecht bij Suzan Mutsaers, telefoon nummer: 073-6444244. Aanmelden kan via: suzanmutsaers@juvans.nl

Uiterste aanmelddatum 19 oktober 2015!

Jessica Vis-SchellevisOpvoeden lastig? Blijf positief!