Flexibele opvang tegen lage kosten
De kosten voor gastouderopvang bestaan uit twee delen: de bureaukosten en de gastoudervergoeding. Maandelijks ontvang je van ons een rekening van de totale kosten. Via de belastingdienst kun je kinderopvangtoeslag aanvragen.

Bureaukosten
Inschrijven bij Bontekoe kost niets. Ook zit je niet vast aan een minimale contractduur.
Als de bemiddeling succesvol is geweest en het contract met de gastouder is getekend, betaal je maandelijks een vast bedrag aan bureaukosten.

Bureaukosten per maand vanaf 40 uur opvang:

1 kind: € 65
2 kinderen: € 100
3 kinderen: € 120

Bij 2 of 3 kinderen worden de bureaukosten verdeeld over alle afgenomen uren om zo tot een optimale vergoeding te komen.

Bureaukosten per maand tot 40 uur opvang:

€1,50 per uur met een minimum van 32,50 en een maximum van €65,-

Gastoudervergoeding
Er gelden geen vaste uurtarieven voor gastouderopvang. Je maakt samen met de gastouder hierover afspraken. Als minimumtarief hanteren we € 4,80 bij dagopvang en € 5 bij buitenschoolse opvang. Voor de subsidiegrondslag wordt in 2018 uitgegaan van een uurtarief van maximaal € 5,91.

Bereken zelf je uiteindelijke kosten
Een goede oppas is goud waard. Maar de kosten blijken vaak erg mee te vallen! Afhankelijk van het gezinsinkomen kun je namelijk in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. De hoogte van de toeslag kun je zelf berekenen op de website van de belastingdienst.

Jessica SchellevisWat kost het