Flexibele opvang tegen lage kosten
De kosten voor gastouderopvang bestaan uit twee delen: de bureaukosten en de gastoudervergoeding. Maandelijks ontvang je van ons een rekening van de totale kosten. Via de belastingdienst kun je kinderopvangtoeslag aanvragen.

Bureaukosten
Inschrijven bij Bontekoe kost niets. Ook zit je niet vast aan een minimale contractduur.
Als de bemiddeling succesvol is geweest en het contract met de gastouder is getekend, betaal je maandelijks een vast bedrag aan bureaukosten.

Het opmaken en wijzigen van contracten is 2x per jaar kosteloos. Daarna bedragen de kosten €4,75 per keer. Het opmaken van een nul uren contract of een vakantiecontract bedraagt eenmalig €25,00.

Bureaukosten per maand vanaf 40 uur opvang:

2022
1 kind: €65
2 kinderen: €100
3 kinderen: €130

Bij 2 of 3 kinderen worden de bureaukosten verdeeld over alle afgenomen uren om zo tot een optimale vergoeding te komen.

Bureaukosten per maand tot 40 uur opvang:

€1,50 per uur met een minimum van €42,50 en een maximum van €65,-

Gastoudervergoeding
Er gelden geen vaste uurtarieven voor gastouderopvang. Je maakt samen met de gastouder hierover afspraken. Als minimum tarief hanteren we voor 2022 €5,50 bij de dagopvang en €5,70 voor de BSO. Voor de subsidiegrondslag wordt uitgegaan van een uurtarief van maximaal €6,52.

Bereken zelf je uiteindelijke kosten
Goede opvang is goud waard. Maar de kosten blijken vaak erg mee te vallen! Afhankelijk van het gezinsinkomen kun je namelijk in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. De hoogte van de toeslag kun je zelf berekenen op de website van de belastingdienst.

Jessica Vis-SchellevisWat kost het