Gastoudervergoeding
Er gelden geen vaste uurtarieven voor gastouderopvang. Als gastouder mag je jouw eigen uurtarief bepalen. Je maakt hierover afspraken met de ouders.

Als minimumtarief hanteren we € 4,50 voor dagopvang en € 4,75 voor buitenschoolse opvang per kind. Realiseer je dat € 5,52 het maximale bedrag is waarover ouders in 2016 kinderopvangtoeslag ontvangen. Dit bedrag is echter wel inclusief bureaukosten.

In 2017 hanteren we een minimumtarief van € 4,70 voor de dagopvang en € 4,95 voor buitenschoolse opvang per kind. De maximale kinderopvangtoeslag wordt € 5,75 per kind per uur.

Je mag maximaal zes kinderen van 0 tot 13 jaar tegelijkertijd opvangen. Daarbij worden eigen kinderen tot 10 jaar meegeteld.

Onkosten die je moet maken
Je kunt je als gastouder gratis inschrijven bij Bontekoe. Ook de begeleiding die wij je geven kost jou niets. De kosten die je eventueel moet maken om aan de wettelijke eisen te voldoen, komen wel voor jouw rekening. Denk bijvoorbeeld aan het behalen van diploma’s of aan de veiligheidsmaatregelen die je moet treffen in je huis. De Verklaring Omtrent Gedrag komt wel voor onze rekening.

adminWat verdient het